پانل سیمانی در حقیقت به نوعی از مصالح پیش ساخته و آماده گفته میشود که میتوان از آن در نماهای داخلی و خارجی استفاده کرد. این پانلها میتوانند از مواد مختلفی تولید شوند اما ماده اصلی تشکیل دهنده آنها فیبرهای سلولزی و سیمان است. این پانلها میتوانند در اشکال مختلف و در اندازهها، ابعاد و ضخامتهای مختلفی تولید شوند.
کاربرد پانل سیمانی چیست
پانل های سیمانی هر کدام کاربردهای بسیار زیادی دارند و می توانند به عنوان نمای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به اینکه این روزها بسیاری از افراد متقاضی استفاده از پانل های سیمانی هستند، این پانل ها نیز با ضخامت های مختلفی تهیه و تولید شده اند. اگرچه نمی توان محدودیت خاصی برای استفاده از پانل های سیمانی قائل شد؛ اما در ادامه به برخی از کاربردهای پانل سیمانی اشاره می کنیم.
پانل سیمانی داخلی
این پانلها که میتوانند در اندازهها و ابعاد مختلف و در ضخامتهای ۴ تا ۲۰ میلیمتری تولید شوند معمولا برای تکمیل دکوراسیون داخلی ساختمانها استفاده میشوند. پانلهای داخلی با توجه به اندازه، ضخامت و طرح و شکلی که دارند میتوانند وزنهای مختلفی نیز داشته باشند.
پانل های سیمانی خارجی
این پانلها نیز در حقیقت در نمای خارجی منازل و ساختمانها استفاده میشوند و میتوانند نمای بسیار زیبا و جذابی به ساختمان بدهند. این پانلها معمول از وزن بالایی برخوردارند و نمیتوان از آنها برای اجرای سقفها و دکوراسیونهای داخلی استفاده کرد. بارزترین ویژگیهای این پانلها مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه، رطوبت و نور خورشید بوده و از طول عمر بالایی برخوردارند.
پانل سیمانی سقفی
همانطور که از نام آن مشخص است، این پانل برای اجرای سقف ساختمانها به کار میرود و میتواند جایگزین مصالحی همچون کناف و … شود. این پانلها میتوانند در اجرای سریعتر سقفها، کاهش مصرف مصالح، کاهش وزن کلی سقف، کاهش هزینهها و … مؤثر باشند.
علاوه بر کاربردها و محل استفاده، پانلهای سیمانی میتوانند بر اساس مواد تشکیل دهنده نیز دستهبندی شوند. در حقیقت مواد تشکیل دهنده پانلهای سیمانی میتواند شامل رزینها، الیاف فیبری، سیمان و آب باشد و بر همین اساس پانلهای سیمانی میتوانند شامل سه دسته اصلی فایبر سمنت برد ساده، فایبر سمنت برد الیاف دار و فایبر سمنت برد چوب باشند. هر کدام از این پانلها به واسطه ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود میتوانند کاربردهای متعددی داشته باشند.
ویژگیهای مهم پانلهای سیمانی
پانل سیمانی با ویژگیهای به خصوصی تولید شده و در دسترس قرار میگیرد. هر یک از دسته بندیهای این پنلها با قابلیتهای زیر تولید میشوند:
وزن این پنلها بسیار مناسب است و به همین خاطر استفاده از آنها در پروژههای ساختمانی مختلف بسیار رایج شده است. متوسط وزن این سازهها در حدود 13 کیلوگرم بر متر مربع تعیین میشود.
پانلهای سیمانی با قابلیت ارتجاعی بالایی تولید میشوند و به همین خاطر میزان استفاده از آنها در این حوزه روزبهروز بیشتر میشود.
در ساخت و تولید آنها از مواد شیمیایی مضر استفاده نشده است و همین مسئله سبب برتری این تجهیزات بر دیگر اقلام ساختمانی شده است. عدم استفاده از فرمالدئید و آزبست در ساخت و تولید پانلهای سیمانی سبب حفظ کیفیت این تجهیزات شده است.
انواع این سازهها برای تحمل بارهای استاتیکی بهترین انتخاب به شمار میروند و این قابلیتهای مهم را در سازههای ساختمانی مورد نظر به وجود میآورند.
پانل سیمانی در برابر زبالههای زیستی محیطی نیز مقاومت بالایی دارد. این ویژگی به دلیل خاصیت قلیایی بالا در این تجهیزات ایجاد شده است.
مقاومت کششی پانلهای سیمانی نیز از مهمترین ویژگیهای این تجهیزات به شمار میرود. پانل سیمانی کف با وجود این قابلیتهای مهم کارایی بالایی در عرصههای صنعتی مختلف پیدا کرده است.
تفاوتهای پانلهای سیمانی و فایبر سمنت
آکوا پانل سیمانی یکی از سازههای ساختمانی مدرن امروزی است که کارایی قابل توجهی در عرصههای صنعتی گوناگون دارد. پانلهای سیمانی با نام فایبر سمنت نیز در این حوزه معرفی میشوند. هر یک از آنها تفاوت خاصی با هم ندارند. تکنولوژیهای ساخت به کار رفته در پانلهای سیمانی و فایبر سمنتها با هم متفاوت است. به همین خاطر در زمان خرید هر یک از این تجهیزات باید به نوع و مدل انتخابی خود دقت داشته باشید.
پانل سیمانی با ضخامتهای گوناگونی تولید میشود که یک وجه تمایز مهم بین این مصالح و فایبر سمنتها به شمار میرود. ضخامت پانلهای سیمانی بین 4 تا 18 میلی متر تعیین میشود. ابعاد آنها بر اساس گواهینامههای امروزی در حدود 120 تا 240 سانتی متر بوده و با این اندازه گیریهای دقیق برای انواع پروژههای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند.
در هر یک از کارخانههای داخل کشور ما، از تکنولوژیها و فناوریهای خاصی برای تولید پانلهای سیمانی و مصالح فایبر سمنت استفاده میکنند. مواد اولیه ساخت و تولید هر یک از این مصالح متفاوت هستند و همین مسئله تفاوتهایی در ساختار هر یک از این اقلام به وجود میآورد.
جمع بندی
در این صفحه در خصوص انواع پانل سیمانی اطلاعاتی را بررسی کردیم که به شما کمک میکند انتخاب مناسبتری در میان این سازهها داشته باشید. هر دسته از این پانلها از ویژگیها و مشخصههای مهمی برخوردار هستند که کیفیت این اقلام را تحت تأثیر قرار میدهد. شما میتوانید این پانلها را برای انواع مصارف خود خریداری کنید. برای خرید پنلهای سیمانی باید به نیازهای خود در پروژه مربوطه دقت داشته باشید. قیمت هر یک از این سازهها نیز در مدلها و دسته بندیهای گوناگون با هم تفاوت دارد.